Kamado Cursus – 4 Personen / 1 Kamado (eigen kamado) 3.5 Uur
Thema: Vlees, Borrel & Zoet
Aantal deelnemers: 4
Duur: ca. 3.5 uur
Inclusief: ingrediënten, uitleg, grilltechnieken, begeleiding, recepten, gebruik van skillet

Menuoverzicht
Gerecht 1: Picanha met Chimichurri
Bereiding:
Indirect op 120°C (ca. 60 min), daarna kort direct grillen.
Kerntemperatuur: 52-54°C (medium rare).
Saus: Frisse chimichurri (peterselie, knoflook, rode ui, oregano, olijfolie, azijn).
Tip: Start direct bij aanvang op de indirecte zone.

Gerecht 2: Ribeye van de Kamado met eigen gemaakte Kruidenboter
Ribeye:

  • 2 ribeye steaks (ca. 250 g per stuk)
  • Zout en peper
  • Olie of boter om in te vetten
  • Eigengemaakte kruidenboter


Gerecht 3: Borrelhapje: Gevulde Champignons
Vulling: Roomkaas, knoflook, cheddar, gerookte paprika, verse kruiden.
Bereiding: Direct grillen op gietijzeren rooster of pizzasteen, 180°C, ca. 10-15 min.
Dips:
Paprika-aioli
Yoghurtdip met munt & limoen

Gerecht 4: Toetje: Gegrilde Rum-ananas met Chocolade
Bereiding: Verse ananas in plakken, gemarineerd in bruine suiker, kaneel en rum.
Grillen: Kort direct grillen op 200°C, karameliseren Afwerking: Gesmolten pure chocolade

Drankadvies (Niet inbegrepen)
Drank Picanha: Malbec of Tempranillo
Ribeye: Cabernet Sauvignon of krachtige Syrah
Borrelhap: Amberbier of witbier

Opmerking:
Zorg dat de Kamado 30–45 min op temperatuur is vóór aanvang. Gebruik houtskool van goede kwaliteit en eventueel rookhout (appel of kers) bij picanha.