(€453,75 incl. btw)

(excl. reiskosten €0,30 incl btw per km)

Kamado Cursus – 4 Personen / 1 Kamado (eigen kamado) 3 uur
Thema: Vlees, Borrel & Zoet
Aantal deelnemers: 4 personen voor €375,-
Duur: ca. 3 uur
Inclusief: ingrediënten, uitleg, grilltechnieken, begeleiding, recepten, gebruik van skillet

Tijdens deze cursus leer je hoe je je Kamado écht goed gebruikt, van temperatuurbeheersing tot smaakvolle gerechten.

  • Hoe je rookhout en houtskool inzet voor maximale smaak
  • Direct en indirect grillen: wat, wanneer en hoe
  • Vlees perfect garen: low & slow of juist hot & fast
  • Temperatuur controleren met schuiven en accessoires
  • Veelgemaakte fouten voorkomen (zoals bitter vlees of instortend vuur)

Gerecht 1: Picanha (700g) met Chimichurri
Bereiding:
Je leert hoe je het vlees eerst langzaam gaart met indirecte hitte tot het de juiste gaarheid heeft bereikt (medium rare). Daarna leer je hoe je het afgrilt met de reverse sear-techniek boven direct, hoog vuur.

  • 1 ribeye steak (ca. 700 g)

Bereiding:
Je leert hoe je het vlees direct grilt boven hoog vuur tot het mooi geschroeid is aan beide kanten. Daarna laat je het even rusten onder aluminiumfolie voor een sappig resultaat.

Bereiding:
Je leert hoe je de champignons en gehaktballetjes direct gaart op een pizzasteen of gietijzeren rooster, totdat ze mooi gegaard zijn en de kaasvulling gesmolten is.

Benodigdheden:
Pizzasteen of gietijzeren rooster

  • Op de Kamado: Kort grillen op hoog vuur.
  • Afwerking: Gesmolten pure chocolade

Drank Picanha: Malbec of Tempranillo
Ribeye: Cabernet Sauvignon of krachtige Syrah
Borrelhap: Amberbier of witbier

Je hoeft de kamado nog niet aan te steken, je leert eerst hoe je hem snel op temperatuur krijgt

Je boeking is definitief. Verplaatsen kan tot 8 dagen van tevoren, daarna helaas niet meer i.v.m. inkoop.

De cursus overtrof al mijn verwachtingen en de begeleiding was fantastisch!

bbq cursus

Nick

Culinaire liefhebber

Deskundig en geduldig, de BBQ workshops zijn zeer leerzaam.

bbq cursus

Jasper

Barbecue hobbyist

Elke sessie was gezellig, leerzaam en de gerechten waren simpelweg heerlijk.

Wendy

Thuis kok