bbq cursus kamado 3 personen

(€344,85 incl. btw)

(excl. reiskosten €0,30 per km)

  • Thema: Vlees & Borrel bbq cursus
  • Duur: ± 3 uur
  • Deelnemers: 3 personen
  • Inclusief: Ingrediënten, uitleg kamado, grilltechnieken, begeleiding, recepten
  • 1x Ribeye (500g)
  • 1x Picanha (500g )
  • Gevulde Champignons of Gehaktballetjes (300g) met kaasvulling
  • Gegrilde Ananas met Rum en Chocolade
  • Tijdsplanning ca. 3 uur
  • Een kamado
  • Houtskool

Tijdens deze cursus leer je hoe je je Kamado écht goed gebruikt, van temperatuurbeheersing tot smaakvolle gerechten.

  • Hoe je rookhout en houtskool inzet voor maximale smaak
  • Direct en indirect grillen: wat, wanneer en hoe
  • Vlees perfect garen: low & slow of juist hot & fast
  • Temperatuur controleren met schuiven en accessoires
  • Veelgemaakte fouten voorkomen

locatie: Kamado bbq workshop bij jou thuis”

Gerecht 1: Picanha (500g) met Chimichurri
Bereiding:
Je leert hoe je het vlees eerst langzaam gaart met indirecte hitte tot het de juiste gaarheid heeft bereikt (medium rare). Daarna leer je hoe je het afgrilt met de reverse sear-techniek boven direct, hoog vuur.

  • 1 ribeye steak (ca. 500 g)

Bereiding:
Je leert hoe je het vlees direct grilt boven hoog vuur tot het mooi geschroeid is aan beide kanten. Daarna laat je het even rusten onder aluminiumfolie voor een sappig resultaat.

Bereiding:
Je leert hoe je de champignons of gehaktballetjes direct gaart op een pizzasteen of gietijzeren rooster op je kamado, totdat ze mooi gegaard zijn en de kaasvulling gesmolten is.

Benodigdheden:
Pizzasteen of gietijzeren rooster

  • Op de Kamado: Kort grillen op hoog vuur.
  • Afwerking: Gesmolten pure chocolade
  • Bij picanha: Malbec of stevige tempranillo
  • Bij ribeye: Chardonnay of lichte rode wijn
  • Bij borrelhap: Amberbier of witbier
  • Bij toetje: Donkere rum of espresso
  • Je hoeft de kamado nog niet aan te steken, je leert eerst hoe je hem snel op temperatuur krijgt
  • Je boeking van de bbq cursus is definitief. Verplaatsen kan tot 8 dagen van tevoren, daarna helaas niet meer i.v.m. inkoop.

De cursus overtrof al mijn verwachtingen en de begeleiding was fantastisch!

bbq cursus

Nick

Culinaire liefhebber

Deskundig en geduldig, de BBQ workshops zijn zeer leerzaam.

bbq cursus

Jasper

Barbecue hobbyist

Elke sessie was gezellig, leerzaam en de gerechten waren simpelweg heerlijk.

Wendy

Thuis kok