Kamado Cursus “in je eigen achtertuin” op je eigen kamado voor 3 Personen

Thema: Vlees, Borrel & Zoet
Aantal deelnemers: 3
Duur: ca. 3.5 uur
Inclusief: ingrediënten, uitleg, begeleiding, grilltechnieken, recepten


Gerecht 1: Picanha met Chimichurri

  • Bereiding: Indirect garen op 120°C, daarna reverse sear op hoog vuur.
  • Extra: Kerntemperatuurmeter gebruiken (medium rare: ± 52-54°C).
  • Saus: Huisgemaakte chimichurri (verse peterselie, knoflook, rode peper, azijn, olijfolie).

Gerecht 2: Ribeye van de Kamado met eigen gemaakte Kruidenboter

  • 2 ribeye steaks (ca. 250 g per stuk)
  • Zout en peper
  • Olie of boter om in te vetten
  • Kruidenboter:
  • 50 g zachte roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse peterselie
  • Snufje zout en peper
  • Optioneel: wat citroenrasp of een druppel citroensap

Gerecht 3 borrelhap: Gevulde Champignons van de Kamado

  • Vulling: Roomkaas, gerookte paprika, cheddar, knoflook.
  • Afwerking: Panko-topping voor crunch.
  • Bereiding: 180°C direct op gietijzeren rooster of pizzasteen.

Gerecht 4 toetje: Gegrilde Ananas met Rum en Chocolade

  • Bereiding: Verse ananas in plakken, gemarineerd in bruine suiker, kaneel en donkere rum.
  • Op de Kamado: Kort grillen op hoog vuur.
  • Afwerking: Gesmolten pure chocolade

Optioneel Drankadvies (niet inbegrepen)

  • Bij picanha: Malbec of stevige tempranillo
  • Bij varkenshaas: Chardonnay of lichte rode wijn
  • Bij borrelhap: Amberbier of witbier
  • Bij toetje: Donkere rum of espresso

    Opmerking:
    Zorg dat de Kamado 30–45 min op temperatuur is vóór aanvang. Gebruik houtskool van goede kwaliteit en eventueel rookhout (appel of kers) bij picanha.