Kamado Cursus voor 2 Personen op je eigen kamado!

Met 2x Ribeye (250g per stuk) en 500g Picanha Borrelhap: Gevulde Champignons (6 stuks)

Ttijdsplanning voor ca. 3.5 uur.

Kamado Cursus voor 2 Personen
Thema: Vlees & Borrel
Duur: ± 3.5 uur
Deelnemers: 2
Inclusief: Ingrediënten, uitleg kamado, grilltechnieken, begeleiding, recepten

Gerecht 1: Picanha (500g) met Chimichurri
Bereiding:
Indirect op 120°C tot kerntemperatuur ± 52–54°C (medium rare).
Daarna reverse sear boven hoog vuur (200-250°C).
Tip: Snijd vetkap kruislings in voor extra smaak.
Benodigdheden:
Kerntemperatuurmeter, hitteschild, gietijzeren rooster.
Saus: Chimichurri
(peterselie, knoflook, rode peper, rodewijnazijn, olijfolie)

Gerecht 2: 2x Ribeye (à 250g)
Bereiding:
Direct grillen op hoog vuur (200–250°C), ca. 2–3 min per kant.
Laat 5 min rusten onder aluminiumfolie.
Kerntemperatuur: Medium rare ± 52–54°C
Saus: Romige mosterdsaus
(room, grove mosterd, beetje honing, peper & zout)

Borrelhap: Gevulde Champignons (6 stuks)
Vulling:
Roomkaas, gerookte paprika, cheddar, knoflook.
Afgewerkt met panko.
Bereiding:
180°C direct op pizzasteen of gietijzeren rooster, ± 15–20 min.
Dips:
Gerookte paprika-aioli
Frisse yoghurtdip met limoen & munt

Drankadvies (Niet inbegrepen)
Drank Picanha: Malbec of Tempranillo
Ribeye: Cabernet Sauvignon of krachtige Syrah
Borrelhap: Amberbier of witbier

Opmerking:
Zorg dat de Kamado 30–45 min op temperatuur is vóór aanvang. Gebruik houtskool van goede kwaliteit en eventueel rookhout (appel of kers) bij picanha.