bbq cursus 2 personen

€240,79 Incl. btw)

(excl. reiskosten €0,30 incl. btw per km)

  • Thema: Vlees & Borrel
  • Duur: ± 3 uur
  • Deelnemers: 2 personen
  • Inclusief: Ingrediënten, uitleg kamado, grilltechnieken, begeleiding, recepten
  • 1x Ribeye (200g)
  • 1x Picanha (500g )
  • Gevulde Champignons of Gehaktballetjes (250g) met kaasvulling
  • Tijdsplanning ca. 3 uur
  • Een kamado
  • Houtskool

Tijdens deze cursus leer je hoe je je Kamado écht goed gebruikt, van temperatuurbeheersing tot smaakvolle gerechten.

  • Hoe je rookhout en houtskool inzet voor maximale smaak
  • Direct en indirect grillen: wat, wanneer en hoe
  • Vlees perfect garen: low & slow of juist hot & fast
  • Temperatuur controleren met schuiven en accessoires
  • Veelgemaakte fouten voorkomen

Gerecht 1: Picanha (500g) met Chimichurri
Bereiding:
Je leert hoe je het vlees eerst langzaam gaart met indirecte hitte tot het de juiste gaarheid heeft bereikt (medium rare). Daarna leer je hoe je het afgrilt met de reverse sear-techniek boven direct, hoog vuur.

Saus: Chimichurri

Benodigdheden:
Kerntemperatuurmeter, hitteschild, gietijzeren rooster en rookhout

Gerecht 2: 1x Ribeye (à 200g)
Bereiding:
Je leert hoe je het vlees direct grilt boven hoog vuur tot het mooi geschroeid is aan beide kanten. Daarna laat je het even rusten onder aluminiumfolie voor een sappig resultaat.

Saus: Romige mosterdsaus

Gerecht 3: Gevulde Champignons (6 stuks) of Gehaktballetjes (250g gehakt) met Kaasvulling

Bereiding:
Je leert hoe je de champignons of gehaktballetjes direct gaart op een pizzasteen of gietijzeren rooster, totdat ze mooi gegaard zijn en de kaasvulling gesmolten is.

Benodigdheden:
Pizzasteen of gietijzeren rooster

Drankadvies (Niet inbegrepen)
Drank Picanha: Malbec of Tempranillo
Ribeye: Cabernet Sauvignon of krachtige Syrah
Borrelhap: Amberbier of witbier

Opmerking:
Gebruik houtskool van goede kwaliteit en eventueel rookhout (appel of kers) bij picanha.

Je hoeft de kamado nog niet aan te steken, je leert eerst hoe je hem snel op temperatuur krijgt

Je boeking is definitief. Verplaatsen kan tot 8 dagen van tevoren, daarna helaas niet meer i.v.m. inkoop.

De cursus overtrof al mijn verwachtingen en de begeleiding was fantastisch!

bbq cursus

Nick

Culinaire liefhebber

Deskundig en geduldig, de BBQ workshops zijn zeer leerzaam.

bbq cursus

Jasper

Barbecue hobbyist

Elke sessie was gezellig, leerzaam en de gerechten waren simpelweg heerlijk.

Wendy

Thuis kok