— Oosters buikspek (glutenvrij) van de Kamado —
Dit is een echte BBQ-klassieker! Mals, sappig en boordevol smaak. Het geheim? Langzaam garen en tussendoor lakken met een heerlijke marinade. Dit wil je proberen!



Ingrediënten:
• 50 ml ketjap manis (glutenvrij)
• 25 ml rijstazijn
• 1 el donkere basterdsuiker
• 1 stuk verse gember (geraspt)
• 2 teentjes knoflook (geraspt)
• 75 ml water
Bereidingswijze:
1. Stap 1: Marineren (1 dag van tevoren. Snijd het buikspek kruislings in en leg het 24 uur in een marinade
2. Doe alles in een ziplockzak, masseer goed in en laat een nacht marineren in de koelkast.
3. Marineer je gerechten
• Smeer de marinade royaal over kip, ribs, groenten of ander grillwaardig lekkers.
• Laat het minstens 30 minuten marineren, maar bij voorkeur een paar uur in de koelkast.
4. Lakken voor extra smaakNa 2 uur bestrijk je het vlees met de overgebleven marinade.🔁 Herhaal dit nog 2-3 keer voor een heerlijke glans en extra smaak!
5.Perfect garen & serveren
Na 4 uur heeft je buikspek een kerntemperatuur van 72°C bereikt.
Haal het van de kamado, laat het 10-15 min rusten en snijd het in dunne plakken.
Tips:
Serveer direct of gebruik het op een (glutenvrij) broodje met (glutenvrije) teriyakisaus!