— 300 G cheddarkaas gevulde burger —
Hier is een heerlijk recept van de BBQGRILLKONING 300 gram burger, gevuld met smeltende cheddar kaas, dat je het gevoel geeft een ware koning te zijn..



Ingrediënten:
• 600 gram half-om-half gehakt
• 4 plakjes cheddar kaas
• Snufje zout
• Snufje peper
• 1 eetlepel hete chilisaus
• 1 eetlepel glutenvrije ketchup
• 1 ei
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel paprikapoeder
• 1 ui, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• handje vol glutenvrije tortilla chips
Bereidingswijze:
1. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, ei, chilisaus, ketchup, tortilla chips, paprikapoeder, knoflook, zout en peper in een kom tot een homogeen mengsel.
2. Verdeel het gehaktmengsel in twee gelijke porties van elk 300 gram en vorm hier burgers van. Plaats in het midden van elke burger twee plakjes cheddar kaas en vouw het gehakt eromheen zodat de kaas volledig is ingesloten.
3. Verwarm de barbecue tot 230°C.
4. Grill de burgers tot ze een interne temperatuur van 71°C hebben bereikt en de buitenkant mooi bruin en knapperig is.
Tips:
• Zorg ervoor dat de kaas volledig is ingesloten door het gehakt om lekken tijdens het grillen te voorkomen.
• Gebruik een kernthermometer om de interne temperatuur van de burgers nauwkeurig te meten..